Akit ma (adókedvezménnyel) felvehetsz, ne halaszd holnapra – finis!

A NAV még a nyáron szélesítette az adókedvezménnyel foglalkoztathatók körét. Mivel a munkáltatók 2021. év végéig élhetnek a lehetőséggel, nincs idő vacakolni a nyúlfarknyi idővel.

Adókedvezménnyel foglalkoztathatók – kedvezőbb szabályok év végéig

Az év végéig lehet élni azzal az ideiglenes adókedvezménnyel, mely a „munkaerőpiacra lépő” alkalmazottak után jár. Ez a titulus azokra vonatkozik, akik az alkalmazás hónapját megelőző fél évben legfeljebb 3 hónapnyi munkaviszonnyal, vagy egyéni, társas vállalkozói jogviszonnyal rendelkeznek.

Az igazolást a NAV a foglalkoztatott bejelentését követően a munkaviszony kezdete utáni hó 10-ig automatikusan küldi. Ha elmarad a biztosítotti bejelentés, csatoljunk a havi bevallás mellé egy kérelmet. Eztán már nincs más munkáltatói teendő, mint éberen figyelni a postafiókunkat – az igazolás elektronikusan fog megérkezni.

2022-ben marad az adókedvezmény?

A kérdés költői, de előbb-utóbb választ kapunk rá. Talán nem dől be a büdzsé, ha megtartja ezt a foglalkoztatás szempontjából jóindulatú és motiváló 183 napos gyakorlatot az eredeti 275 napos elvárással szemben.